Wie ben ik?

Wie is yogajuf Lies

Mijn naam is Annelies van den Boogert . Samen met mijn man Martijn en onze drie dochters en tal van beestjes wonen we aan de Kildijk 9a in Nieuwendijk.

Yoga is in 1998 op mijn pad gekomen in een tijd toen ik op zoek was naar meer rust en balans in mijn leven. Voor mij is yoga een manier om contact te maken met mijn lijf en gedachten. Het brengt mij balans, rust en vertrouwen. In de alsmaar toenemende drukte waarin wij leven, is het vinden van balans tussen inspanning en ontspanning soms moeilijk te vinden. Daarom is rust in jezelf vinden belangrijk. Niet alleen voor volwassenen, ook voor kinderen.

Mijn visie voor kinderyoga is dat elk kind mag zijn wie hij of zij is met alle unieke eigenschappen. Door de positieve effecten van yoga hoop ik kinderen al op jonge leeftijd te leren dicht bij zichzelf te blijven en het vertrouwen te geven dat het goed is zoals ze zijn. Kinderen die lekker in hun vel zitten, de dingen doen met plezier, vind ik een mooi streven.

Wat doe ik

Naast yoga-ervaring heb ik een pedagogische achtergrond. Ruim 23 jaar heb ik met heel veel plezier gewerkt als groepsleerkracht op OBS JH Dunant in Wijk en Aalburg. Voor alle groepen en met alle leeftijden heb ik mogen werken. Maar ook in het onderwijs is er veel veranderd. Dat heeft mij extra gemotiveerd om meer met mijn yoga te gaan doen. Zo breng ik mijn drie passies bij elkaar: lesgeven, kinderen en yoga.

In 2015/2016 heb ik de opleiding kinderyoga gevolgd bij Pureyoga in Breda en in juli 2016 succesvol afgerond. Daarna heb ik de bijscholing Yoga voor tieners gevolgd bij Femmy Brug in Wageningen. In oktober 2018 heb ik de 6 daagse-training Yoga for the Special child basic 1 gevolgd bij Sonia Sumar .
In de zomer van 2016 heb ik besloten mijn hart te volgen en te starten met mijn eigen praktijk aan huis : Yogajuf Lies, praktijk voor kinder- en tieneryoga. In het Land van Heusden en Altena is nog geen kinderyoga en mede daardoor besloot ik juist hier waar ik ben opgegroeid en woon mijn praktijk te openen.
Juf ben ik en zal ik altijd blijven, vandaar mijn naam yogajuf. Graag blijf ik naast mijn praktijk ook bij basis-middelbare scholen betrokken door daar yogalessen te verzorgen.  Yoga is voor iedereen, jong en oud, ervaren,niet ervaren. Wees welkom en tot ziens!