Speciale Yoga

 

 

Bij Speciale Yoga  werk ik 1 op 1 met het kind op de yoga mat. Na verloop van tijd, als het kind eraan toe is, kan er ook in een groepje(max 4 kinderen) yoga gedaan worden.
Verbinding en contact staan centraal en de yogavorm is zacht, therapeutisch en zeer geschikt voor kinderen met verschillende zorgvragen zoals : Syndroom van Down, ADHD, ADD, HSP, Autisme, HB, Leer-, spraak- of gedragsproblematiek.

Hoe ziet een les eruit

Een Speciale Yogales  bestaat altijd uit een vaste volgorde zodat er herkenning is voor het kind. Herhaling zorgt tevens ook voor verdieping wat de ontwikkeling van de yoga bevordert. Er is geen thema en we gebruiken geen attributen.

Wat doen we:
*Mantra Zingen: eerst heel gek om te doen, later eigenlijk heel leuk.Zo maken we op n vrolijke manier contact met elkaar en zorgt tevens voor focus en concentratie.Al zingend kom je in de sfeer om yoga te gaan doen.
*Ademoefeningen ; waar voel je je adem , hoe gaat je adem. Dmv het bewust worden van je adem , kun je rustiger worden, minder piekeren,meer ontspannen. Je adem is er altijd en overal,je hoeft er niks voor te doen.
*Oogoefening: We bewegen de ogen met de vorm van de klok. Tegen de klok in, met de klok mee. Zonder ons hoofd te bewegen.Zo trainen we de oogspieren.Hierna rusten de ogen uit.
*Yoga oefeningen en houdingen: om lichaamscontrole,kracht en zelfvertrouwen te vergroten.De yogahoudingen worden aangepast aan het kind, deze worden liggend,zittend en /of staand uitgevoerd.
* Eindontspanning: waarin het kind tot rust kan komen. Hierdoor kan de yoga beoefening optimaal worden verwerkt worden in lichaam en geest.

Een les duurt minimaal 30 minuten en maximaal 45 minuten, afhankelijk van de aandachtsboog en concentratie van het kind.

De les kan plaats vinden in mijn praktijk,bij u thuis of wellicht op school.