Speciale Yoga

 

Bij Speciale Yoga  werk ik 1 op 1 met het kind of de volwassene op de yoga mat. Na verloop van tijd, kan er ook in een groepje (max 4 ) yoga gedaan worden.
Verbinding en contact staan centraal en de yogavorm is zacht, therapeutisch en zeer geschikt voor mensen met verschillende zorgvragen zoals : Syndroom van Down, ADHD, ADD, HSP, Autisme, HB, Leer-, spraak- of gedragsproblematiek.

Hoe ziet een les eruit

Een Speciale Yogales  bestaat altijd uit een vaste volgorde zodat er herkenning is voor de yogi. Herhaling zorgt tevens ook voor verdieping wat de ontwikkeling van de yoga bevordert. Er is geen thema en we gebruiken geen attributen.

Wat doen we:
*Mantra Zingen: Zo maken we op n vrolijke manier contact met elkaar en zorgt tevens voor focus en concentratie.Al zingend kom je in de sfeer om yoga te gaan doen.
*Ademoefeningen ; waar voel je je adem , hoe gaat je adem. Dmv het bewust worden van je adem , kun je rustiger worden, minder piekeren,meer ontspannen. Je adem is er altijd en overal,je hoeft er niks voor te doen.
*Oogoefening: We bewegen de ogen met de vorm van de klok. Tegen de klok in, met de klok mee. Zonder ons hoofd te bewegen.Zo trainen we de oogspieren.Hierna rusten de ogen uit.
*Yoga oefeningen en houdingen: om lichaamscontrole,kracht en zelfvertrouwen te vergroten.De yogahoudingen worden aangepast aan de yogi en worden liggend,zittend en /of staand uitgevoerd.
* Eindontspanning: Onder een dekentje met rustige muziek kun je tot rust komen. Hierdoor kan ook de yoga beoefening optimaal worden verwerkt  in lichaam en geest.Als men het prettig vindt , masseer ik de voeten en onderbenen tijdens deze ontspanning .

Een les duurt minimaal 40  minuten en maximaal 60 minuten, afhankelijk van de aandachtsboog en concentratie van het kind, de volwassene en de groepsgrootte.

De les kan plaats vinden in mijn praktijk,bij u thuis of wellicht op school/dagbesteding.