revalidatie

Wegens een hele ongelukkige val waarbij ik mijn ruggenwervel heb  gebroken ben ik geopereerd en nu aan het herstellen. Ik mag stukjes lopen met de rollator dan weer liggen en even zitten. Meer lukt nog niet. Over drie weken ga ik terug naar de chirurg en hoop ik meer te horen hoe het nu met mijn rug is, wat ik mag en hoe te revalideren. Ondertussen sta ik onder de herfstboom in de yogatuin en besef me wat n geluk ik heb gehad.                                                 

 

CreaYoga

Crea Yoga in de vakantie!

Een extra lange les met de combinatie van fijne ontspanningsoefeningen, uitdagende yoga houdingen en creatief bezig zijn.
We starten met een yogales, drinken thee/aanmaak met iets lekker en gaan vervolgens een creatieve verwerking maken nav de les.
We hebben nu meer tijd dan in de gewone yogales om nog meer te frobelen.

De les duurt 2 uur.
Vanaf 4 jaar t/m 16 jaar.

De eerst volgende CreaYoga is in de meivakantie;                      woensdag 3 mei van 10 tot 12 uur.

Geef je op via mijn emailadres.

Yoga in het Thomashuis

Elke dinsdagmiddag een uurtje yoga voor Rosalie, Jasmijn, Rosanne, Kyara en Nancy van het Thomashuis in Almkerk. Heerlijk ontspannen we,doen een ademoefening,  groeten de zon, warmen ons op met n liedje en doen allerlei houdingen alleen maar ook samen. Het is gezellig en leuk. Na het rusten onder n dekentje met rustige muziek drinken we nog n kopje thee . Een rustmoment in de week.  

Yoga in de tuin

Je ruikt het gras,je hoort de vogels,  de kippen. Je voelt  de wind door je haren. Je ziet de bloemen, de fruitbomen. We zijn yoga aan het doen buiten in mijn tuin.

We hebben vele lessen in de tuin gedaan afgelopen periode.Mede door de corona in eerst instantie verplicht maar ook nu,in het 1e blok van het nieuwe seizoen.

Speciale Yoga

Elke vrijdagochtend zie ik Jasmijn en Rosalie in mijn praktijk op de mat.

Het doel van Yoga is voor hun Plezier en inmiddels komen daar allerlei andere doelen bij; ademoefeningen, oogoefening, balans, concentratie, bewegen op muziek, samen een houding doen, een diepe ontspanning.

Yoga op school


Zo af en toe mag ik op scholen yoga geven dmv een yoga atelier.
Eens in de 6 weken kom ik op OBS JH Dunant in wijk en Aalburg waar ik eerst een uur 12 kids uit de onderbouw en daarna 1,5 uur 12 kids uit de bovenbouw lesgeef.
Elke keer rouleren de kinderen zodat iedereen een keer yogales heeft ervaren dit schooljaar. Dit jaar is het 3e jaar dat ik dit mag doen, en dat is fijn voor de kinderen omdat ze houdingen en oefeningen gaan herkennen.
Wat doen we tijdens een les op school?
We zitten stil; hoe zit je goed , met een rechte rug en schouders laag.Hoe voel je je ?
Voelen onze adem;waar voel jij je adem, in je buik, je borstgebied? Je legt je handen daar neer waar jij je adem voelt. De buikadem oefenen; Je ademt in en je buik zet uit, je ademt uit en je buik gaat weer naar binnen. Vaak ademen kinderen andersom. We doen een ademoefening, een oogoefening.
Warmen ons op, doen een zonnegroet, balansoefening, allerlei yogahoudingen zoals deze reeks: de boomhouding, de hondhouding, krijger 1, vooroverbuiging, boothouding alleen en samen, zittende en liggende torsie, pizzamassage en tenslotte de eindontspanning onder een deken luisteren naar een visualisatie met rustige muziek.

samen yoga doen

Samen yoga doen is
Samenwerken, Vertrouwen in jezelf en in de ander.
Je grenzen aangeven, geduld en Moed.
Jij doet de houding op jouw manier en dat is goed.
Soms is een houding samen spannend, nieuw, een uitdaging.
Probeer het toch maar. Samen yoga doen is vooral ook heel leuk!

Yoga voor het goede doel

Vrijdag 4 januari was er Yoga voor het goede doel in xinix Nieuwendijk.
Emma is een van mijn yogaleerlingen en heeft q koorts. Er is nog geen medicijn om haar beter te maken.
Emma’s moeder is een crowdfunding gestart voor meer onderzoek naar q koorts.

Bij de yogales werd een vrijwillige bijdrage gevraagd die in zn geheel naar dit Goede Doel ging.

Er was een grote opkomst yogi’s uit mijn groepen. Met ook oma’s , moeders, buurvrouwen, vrienden en ook mensen die de yogales konden kijken op het balkon.
Totaal opgebracht: 452 euro. We zijn iedereen reuze dankbaar voor deze geweldige bijdrage.